Στον Άρειο Πάγο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις αναφορές για διαφορετικές υπογραφές στην πράξη αρχειοθέτησης του Αδ. Γεωργιάδη

«Σοβαρό θέμα θεσμικής τάξης εγείρει η εμφανής διαφοροποίηση που παρατηρείται στην τελευταία σελίδα της πράξης αρχειοθέτησης όσον αφορά την ποινική εμπλοκή του κ. Αδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis» τονίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θ. Ξανθόπουλος.

Ο κ. Ξανθόπουλος παρατηρεί, με δήλωσή του, πως «η δεύτερη, νεότερη εκδοχή της σελίδας που κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή, έχει σοβαρές διαφορές από την αρχική, τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς την υπογραφή του αρμόδιου εισαγγελέα».  

«Αυτό σημαίνει ότι είτε ο κ. Γεωργιάδης αλλοίωσε το αρχικό κείμενο είτε ο ίδιος ο κ. Εισαγγελέας το συμπλήρωσε και το υπέγραψε εκ των υστέρων, άγνωστο με τίνος παραίνεση. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα πλήττει ευθέως την αξιοπιστία των θεσμών και απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στον Άρειο Πάγο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η διαφοροποίηση που παρατηρείται στην τελευταία σελίδα της πράξης αρχειοθέτησης όσον αφορά την ποινική εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis έχει εγείρει «θέμα θεσμικής τάξης» με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική-Συμμαχία, Θεόφιλο Ξανθόπουλο και τη γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη, να επισκέπτονται τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, και να εκφράζουν «έντονη ανησυχία» τους «για αυτά που λαμβάνουν χώρα στη δημόσια σφαίρα το τελευταίο διάστημα».

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Παρατηρούμε ότι υπάρχουν δύο πράξεις αρχειοθέτησης με διαφορετικές υπογραφές και διαφορετικό καταληκτικό περιεχόμενο και το γεγονός αυτό μόνο ανησυχία για τη λειτουργία των θεσμών μας δημιουργεί».

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η έννομη τάξη, τα αρμόδια όργανα θα αντιληφθούν, ότι δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα πολυτελείας, αλλά για ένα βαθιά θεσμικό πρόβλημα λειτουργίας της Δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί